Gast college mode een moderne ambacht

Hoe werkt de mode markt? Welke beroepen bestaan er? Wat zijn de werkzaamheden?

Het dilemma voor scholen met een mode afdeling momenteel is dat het lastig is om een beeld te schetsen wat een student praktisch kan gaan doen met zijn of haar opleiding. Op verzoek van het Deltion College in Zwolle heeft Onno daarom een presentatie gemaakt waarmee hij live op scholen aan studenten een lezing geeft hoe de mode-industrie in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn. Ook legt hij uit wat hierbij de werkzaamheden zijn. Deze lezing wordt ondersteund met een powerpoint en duurt anderhalf tot twee uur afhankelijk van de vragen van de studenten.

 

Wie is Onno

Keynote-mode-een-moderne-ambacht-poster-02.jpgOnno Rijpstra is oprichter van designersupport.nl en is zelf opgeleid op het MBO mode-kleding in Zutphen (tegenwoordig Aventus) en daarna in 1994 afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht in de richting mode-ontwerpen en illustratie. Hij werkt sinds zijn afstuderen in de mode-industrie. Zijn eerste ervaring heeft hij opgedaan bij Viviënne Westwood, waarna hij o.a. heeft gewerkt bij Tommy Hilfiger en O'Neill. Onno heeft ervaring op het gebied van mode-ontwerpen in de Prèt-â-porter, confectie, artwork en textiel design voor mode en het ontwerpen van accessoires. Sinds 2005 ontwerpt hij op freelance basis voor inmiddels vele grote merken en geeft hij wekelijks trainingen in digitaal modetekenen aan docenten en collega ontwerpers in het bedrijfsleven.

 

Lezing Boeken

Om deze lezing te boeken hoeft uw school geen lid te zijn van designersupport.nl. Wel vragen wij een vergoeding.

 

Kosten

Niet leden betalen € 499,- ex BTW en reiskosten. Leden van designersupport.nl betalen € 349,- ex BTW en reiskosten. Wordt een school na de presentatie lid van designersupport.nl? Dan wordt het verschil van het lidmaatschapsbedrag afgetrokken.

 

Wilt u de lezing boeken? Ga dan naar onze contact pagina.