Tassen ontwerpen

HET BEGIN

Sinds 2005 biedt Onno Rijpstra cursussen aan ontwerpers en docenten. Zowel aan grafisch als mode ontwerpers. Maar de mode branche heeft wel altijd centraal gestaan. Een van de belangrijke pijlers van de cursussen is Adobe Illustrator. Onno heeft vanaf 2005 ontelbaar veel ontwerpers en docenten de ambacht van ontwerptekeningen maken met Adobe Illustrator bijgebracht. 

Naast het tekenen van kleding en schoenen zijn er ook ontwerpers die tassen tekenen. En ook dat gebeurd in Adobe Illustrator. Onno heeft zelf tassen ontworpen voor merken zoals Noosa, Protest, O'Neill, State of Art en hij heeft door de jaren heen ook op dat gebied cursussen verzorgd. Bij merken zoals Oilily, Fred de La Bretoniere, O'Neill, van Bommel en meer. 

LEER TASSEN TEKENEN MET ADOBE ILLUSTRATOR BIJ HET LEERLOKAAL

Er komt een nieuwe samenwerking bij. Namelijk Onno gaat de Adobe Illustrator lessen voor tassen ontwerpers nu ook bij Het Leerlokaal aanbieden. En er is in Nederland geen betere plek om dat te doen op dé school waar tassen ontwerpers worden opgeleid. Dit is een atelier bedoeld om mensen met een interesse in mode en design in aanraking te laten komen met leer en daarmee tassen te leren ontwerpen. Anders dan Designersupport die voornamelijk korte cursussen aanbiedt, biedt Het Leerlokaal langdurigere opleidingen aan waar volwaardige tassenontwerpers worden opgeleid. Echter, wat daar nog ontbrak was het digitale aspect van het ontwerp proces. Wil een ontwerper namelijk grotere producties gaan draaien, of voor een bestaand merk tassen gaan ontwerpen? Dan is het maken van ontwerptekeningen in Adobe Illustrator onmisbaar. En precies dáár is Designersupport in gespecialiseerd.

DE LOCATIE

Designersupport heeft een eigen les locatie in Ugchelen (Apeldoorn). Echter, het is logischer om de Adobe Illustrator lessen voor tassen op de leslocatie van Het Leerlokaal in Arnhem te laten plaats vinden. En dat is geen straf. Het pand is gelegen in het Spijkerkwartier van Arnhem (bij het RijnIJssel college om de hoek) en heeft een inspirerend atelier met zelfs een winkel om alle praktijk benodigdheden voor het maken van tassen aan te kunnen schaffen. Je stap hier in het hol van de leeuw kan je wel zeggen. Het Leerlokaal bestaat inmiddels vijftien jaar en is daarmee een gerenomeerd opleiding instituut. Op de website kan je een mooi voorbeeld zien van een reeks afgestudeerde tassen ontwerpers die reeds hun vak in de praktijk uitoefenen. 

Mensen die interesse hebben in de Adobe Illustrator cursus voor tassen mogen wel of géén student zijn bij Het Leerlokaal. Iedereen is welkom. 

MEER WETEN OVER HET LEERLOKAAL? KLIK HIER

MEER WETEN OVER DE BASIS EN DE GEVORDERDEN CURSUS? EN OF INSCHRIJVEN? SCROLL OMLAAG. 


BASIS EN GEVORDERDEN CURSUS TASSEN TEKENEN MET ADOBE ILLUSTRATOR

Basiscursus Illustrator voor tassen ISM HET LEERLOKAAL.jpg

Basiscursus Illustrator voor tassen

15 hours lesson | 15 uur les

In collaboration with 'Het Leerlokaal' in Arnhem.

Learn the basics of Adobe Illustrator and learn to draw bags at the same time. 

______________________

In samenwerking met 'Het Leerlokaal' in Arnhem.

Leer de basisbeginselen van Illustrator en leer tassen tekenen tegelijkertijd. 

De eerst volgende klassikale lesdagen zijn: 

April 13, 20, Mei 04
________________
Aug 22, 23, 24
 
Gevorderden cursus Illustrator voor tassen ISM HETLEERLOKAAL.jpg

Gevorderden cursus Illustrator voor tassen

15 hours lesson | 15 uur les

In collaboration with 'Het Leerlokaal' in Arnhem.

Did you follow the Basic Course Adobe Illustrator for bags? Or are you already making flat drawings of clothing and or bags in Illustrator? Do you want to expand your skills to increase your pace, to learn to draw bags from various angles and or also to delve deeper into the details of drawing bags? Then this is the course for you.

______________________

In samenwerking met 'Het Leerlokaal' in Arnhem.

Heb jij de Basiscursus Adobe Illustrator voor tassen gevolgd? Of maak je al platte tekeningen van kleding en of tassen in Illustrator? Je wilt je vaardigheden uitbreiden om je tempo te verhogen, om tassen van diverse hoeken leren tekenen en of ook om dieper in te gaan op details van tassen tekenen? Dan is dit dé cursus voor jou.

De eerst volgende klassikale lesdagen zijn: 

Mei 25, Juni 08, 22
________________
Aug 29, 30, 31
 
Wat is een Adobe ID.jpg

Adobe ID Free and paid

Do you want to do something with Adobe apps? Then you always need an Adobe ID. That can also be free. In fact, if you are yet to get acquainted with Adobe, start with a free Adobe ID. Read more here about what you can do with it. See where you can sign up for a paid subscription. And especially read about how, as a student, you can ensure you don't lose all your saved cloud data after graduation.

________________________________

ADOBE ID GRATIS EN BETAALD

Wil je iets met Adobe apps doen? Dan heb je altijd een Adobe ID nodig. Dat kan óók gratis. Sterker nog als je nog kennis met Adobe moet maken? Begin dan met een gratis Adobe ID. Lees hier meer over wat je daar mee kan. Zie waar je een betaald abonnement af kan sluiten. En lees vooral ook hoe je als student na je afstuderen al jouw opgeslagen cloud gegevens niet verliest.